Werkwijze
In verband met een grote hoeveelheid inschrijvingen en wij onze cliënten passende zorg willen blijven bieden, hanteren wij op dit moment een wachtlijst. De actuele wachttijd staat vermeldt op de welkomspagina van onze website. Indien u besluit uw kind, in acht name van de wachttijd, in te schrijven kan dat via het inschrijfformulier op deze website.
Voor inschrijving heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, jeugdarts, medisch specialist of sociaal wijkteam. In de verwijzing moet vermeldt zijn of het om Basis-GGZ of Specialistische GGZ gaat. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van ontvangst. In het wekelijks aanmeldoverleg bespreken wij of uw kind, met zijn/haar hulpvraag, daadwerkelijk bij ons op de juiste plek is. Indien wij twijfelen of dat zo is zullen wij dat zo snel mogelijk met u bespreken zodat u een andere praktijk of instelling kan benaderen, die beter bij de hulpvraag van uw kind past.
Als uw kind op de wachtlijst geplaatst is nemen wij, zodra er ruimte is voor het plannen van de intake, contact met u op.
Intake
Nadat wij een intakedatum hebben besproken ontvangt u per mail een uitnodiging en een aantal vragenlijsten. Bij het intakegesprek zijn ouders en het aangemelde kind welkom. Indien ouders, om wat voor reden dan ook, er de voorkeur aangeven het eerste gesprek zonder kind te doen behoort dat tot de mogelijkheden.
Het intakegesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken en om de klachten, mede aan de hand van de ingevulde vragenlijsten, in kaart te brengen. We willen graag meer inzicht krijgen in het functioneren van uw kind van jongs af aan. Vervolgens zal de behandelaar in samenspraak met u besluiten welke vervolgstappen er nodig zijn.
Wanneer er sprake is van een echtscheidingssituatie en beide ouders dragen het ouderlijk gezag, dan heeft de ouder, die het kind aanmeldt de plicht om de andere ouder te informeren over de aanmelding. Pas nadat beide ouders schriftelijk akkoord hebben gegeven voor de behandeling, kan een intakegesprek gepland worden.
Als een ouder geen gezag heeft, is toestemming van de ouder zonder gezag niet nodig voor de start van onderzoek en/of de behandeling. Deze ouder heeft wettelijk wel recht op informatie over het kind, als de ouder erom vraagt.
Voorafgaand aan het inplannen van het intakegesprek wordt indien van toepassing door het secretariaat om een bewijs gevraagd omtrent het gezag. U kunt een dergelijk bewijs gratis aanvragen via onderstaande website: https://www.rechtspraak.nl/Registers/Gezagsregister
Afspraak afzeggen
Een afspraak die niet door kan gaan, kunt u kosteloos afzeggen tot uiterlijk 24 uur van te voren. U kunt dit doen door te bellen naar ons secretariaat op telefoonnummer 024-6453885 of een email te sturen naar uw behandelaar of naar info@kruipkindenjeugd.nl.
Wanneer u niet op de afspraak verschijnt of te laat afzegt, dan zullen wij (per 1-10-2023) een bedrag van € 65,- per uur bij u in rekening brengen, omdat de gereserveerde tijd op zo’n korte termijn niet meer ingevuld kan worden. Deze kosten komen voor eigen rekening; de gemeente of zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.
Informatie m.b.t. toestemming, delen van informatie
Bij kinderen onder 12 jaar zijn de ouders wettelijk verantwoordelijk. Zij hebben volledige zeggenschap en in principe toegang tot alle informatie betreffende hun kind. Ouders bepalen welke informatie gedeeld wordt met derden, bijvoorbeeld school, huisarts etc.
Kinderen en jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen meedenken over hun behandeling. Zij stemmen samen met hun ouders in met het behandelplan en geven samen toestemming voor het delen van informatie met anderen.
Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf beslissingen nemen over hun behandeling. Zij hebben dezelfde rechten als volwassenen. De jongere moet zelf toestemming geven voor een behandeling; toestemming van beide ouders is niet nodig. De jongere mag zelf bepalen met wie informatie uit het dossier gedeeld wordt.
Klachtenregeling
Natuurlijk streven wij er als Praktijk naar zo goed mogelijke zorg te bieden. Ondanks dat, kan het gebeuren dat u klachten heeft, ontevreden bent over uw behandeling of vindt dat er niet in overeenstemming met de beroepscode is gehandeld. In dat geval zijn er mogelijkheden om die klachten kenbaar te maken. Zie voor procedure https://kruipkindenjeugd.praktijkinfo.nl/klachtenregeling/
Kwaliteit
Onze BIG-geregistreerde medewerkers beschikken over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Deze zijn, indien gewenst, ter inzage op onze Praktijk. Door middel van intervisie, bij- en nascholing en specifieke eisen vanuit de verschillende beroepsverenigingen wordt de kwaliteit van onze medewerkers op peil gehouden.
Binnen onze Praktijk zijn medewerkers aangesloten bij o.a.:
NIP Nederlands Instituut voor Psychologen
VEN Vereniging EMDR Nederland
SKJ Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
.